Helaas, deze vacature is al ingevuld

Ben jij de verbinder die partijen bij elkaar brengt om tot mooie resultaten te komen?

Adviseur Verbonden Partijen tbv Enexis in 's-Hertogenbosch

Jouw contactpersoon

Bärbel Sekewaël Coördinator
Je kunt Bärbel bereiken door:

Vacature details

Locatie
's-Hertogenbosch
Opleidingsniveau
WO
 • Een veelzijdige, uitdagende functie;
 • Betrokken collega's;
 • Een dynamische werkomgeving;
 • Een goed salaris.

Bedrijfsprofiel

Je komt te werken bij een overheidsinstelling in Brabant met korte lijnen en een informele werksfeer. De organisatie hecht waarde aan innovatie en vernieuwing en zijn volop in beweging. Als Adviseur Verbonden Partijen t.b.v. Enexis kom je te werken bij team Verbonden Partijen, naast de accounthouder Enexis die tevens secretaris is van de AHC. Je zall daarnaast zeer nauw samenwerken met collega's in het programma Energie en overige beleidsvelden en mogelijk deel uit maken van bestaande of nog op te richten werkgroepen.

Vacature omschrijving

Wij zijn op zoek naar een Adviseur Verbonden Partijen voor 20 tot 24 uur per week.

De transportschaarste op het electriciteitsnet neemt (ook) in Brabant zodanige vormen aan dat zowel de energietransitie als de ruimtelijk-economische ontwikkeling dreigt te vertragen of op sommige plekken zelfs te stagneren. Om de negatieve gevolgen van de transportschaarste zoveel mogelijk te beperken zijn wij op zoek naar versterking van het team Verbonden Partijen

In de rol van Adviseur Verbonden Partijen zal jij je bezig gaan het houden met het versterken van het partnerschap met Enexis als ketenpartner in de energietransitie. Jij zal met jouw adviezen de strategische ontwikkeling Enexis, gericht op strategisch plan/investeringsplannen (2021/2022) maar ook richting het energiesysteem van de toekomst in brede zin, beïnvloeden. 

Ook zal je als Adviseur Verbonden Partijen t.b.v. Enexis bijdragen aan de ontwikkeling van oplossingen voor de lange termijn financieringsbehoefte. Je levert een bijdrage aan de financiering van de investeringen die nodig zijn om het net te verzwaren, met bijzondere aandacht voor de invulling van innovaties op het bestaande netsysteem én het mee ontwikkelen van Enexis op het energiesysteem van de toekomst in brede zin.

Enexis is één van de belangrijkste actoren in dit vraagstuk. De inzet moet er mede voor zorgen dat de strategie, financiële positie en governance van Enexis aansluiten op de provinciale doelen en op de ontwikkeling van een toekomstbestendig energiesysteem, zoveel mogelijk met behoud van een stabiele financiële positie en aandeelhouderswaarde. Verder is van belang dat ook de samenwerking met Enexis wordt versterkt met behoud van eigen verantwoordelijkheden en rollen.

Centraal staan het volgen en vertalen van belangrijke ontwikkelingen naar een handelingsperspectief, uitwerking van deeladviezen en de uitvoering daarvan in brede zin. Evenals het tussentijds bijstellen daarvan op basis van de uitwerking van het handelingsperspectief in de andere rollen en op de andere thema’s.

edisoverheid

Jij regelt...

 • WO werk- en denkniveau, met bij voorkeur financiële, juridische of bestuurskundige achtergrond;
 • Kennis van energie(transitie);
 • Kennis van financieringsinstrumentarium en juridische samenwerkingsvormen;
 • Kennis van overheidsdeelnemingen en governance-vraagstukken;
 • Adviesvaardige en omgevingsbewuste capaciteiten;
 • Een resultaatgerichte instelling.

Voordelen van solliciteren via Edis.

 • Zelfstandige functie in een gezond bedrijf waarin voldoende ruimte wordt geboden om je te ontwikkelen
 • Een prima salaris in overeenstemming met het niveau van de functie, ervaring en kwaliteiten
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Gerelateerde vacatures

Ben jij de verbinder die partijen bij elkaar brengt om tot mooie resultaten te komen? Adviseur Verbonden Partijen tbv Enexis

Overheid WO 's-Hertogenbosch

Wij zijn op zoek naar een Adviseur Verbonden Partijen voor 20 tot 24 uur per week.De transportschaarste op ...

Of regel het met Bärbel.

Bärbel Sekewaël

Neem contact op met ons via telefoon of e-mail.