Edis regelt...

Ben jij strategisch en ambitieus en word je gelukkig van het halen van deadlines? Dan ben jij in staat om een tenderproces tot een groot succes te brengen! Op deze pagina vind je onze vacatures, maar ook een uitleg over het vak.

Interesse in een of meerdere vacatures?

Laat dan nu je gegevens achter

Vacature Tendermanager

Als Tendermanager, ook wel een bidmanager of bidcoördinator genoemd, probeer je klanten te overtuigen met een goed uitgedacht plan, om op deze manier nieuwe opdrachten binnen te halen. Jij weet precies wat de klant wil en kan daardoor de gevoelige snaar raken. Je stuurt een team aan van gedreven en enthousiaste werknemers, die jij helpt met het winnen van nieuwe opdrachten! Je bent verantwoordelijk voor het volledige proces van aanbestedingen van klanten. Bij een aanbesteding is het de taak van de Tendermanager om een inschrijving en offerte in te dienen. Uiteindelijk is het doel om een opdracht binnen te krijgen, naar aanleiding van de ingediende tender. Een Tendermanager heeft dus een belangrijke functie binnen de organisatie en is verantwoordelijk voor het binnenhalen van meestal grote opdrachten! 

Bekijk hieronder de openstaande vacatures, of neem direct contact op via het contactformulier! Wat je vraag ook is: wij kunnen je verder helpen. 

Edis regelt...

Waar ben je werkzaam als Tendermanager

Als Tendermanager kun je op vele plaatsen aan de slag in het werkveld. Het hangt af van de branche, de grootte van de organisatie en de afdeling waar je werkzaam bent. Zo ben je in de civiele techniek bezig met risico- en contractmanagement en het coördineren van ontwerp en de uitvoering. Een Tendermanager is meestal werkzaam bij product- of dienstverlenende bedrijven. Je werkt veel samen met de directie, afdeling finance, operationeel managers en programma -en projectmanagers. Je taken bestaan onder andere uit:

  • Het uitgebreid kaart brengen van de behoeften van de opdrachtgever.
  • Het vertalen van deze behoefte naar een tenderpropositie.
  • Het begeleiden en besturen van het aanbestedingsproces.
  • Rapporteren van de tenderprocedure aan de directie.
  • Leiden van gesprekken over bijvoorbeeld contracten.
  • Het aansturen van het tenderteam.

De competenties van een Tendermanager

Als Tendermanager is het belangrijk dat jij de deskundige bent op het gebied van de product of dienst die de organisatie waar je voor werkt aanbiedt. Daarnaast moet je beschikken over leiderschap om het tenderteam te kunnen aansturen, communicatieve vaardigheden om goed te kunnen communiceren met je team en opdrachtgever en tot slot moet je resultaatgericht en besluitvaardig zijn om tot een goede beslissing te kunnen komen. Wanneer je deze competenties bezit, ben jij de perfecte kandidaat voor Tendermanager! Weet je niet zeker of deze competenties bij jou passen? Dan kunnen wij je helpen met een kleurenanalyse, waarbij we achterhalen wat jouw persoonlijke drijfveren zijn. 

Branches

Een Tendermanager kan actief zijn in vele diverse branches in het werkveld. Zoals eerder benoemd ben je meestal werkzaam voor product- of dienstverlenende bedrijven. Deze bedrijven zitten in de Civiele Techniek, Bouw en IT, maar kunnen ook in de HR- en consultancybranche actief zijn. Afhankelijk bij welke organisatie je werkzaam bent, werk je meestal in samenwerking met MKB’s, overheden of multinationals. Als Tendermanager is het jouw verantwoordelijkheid om het aanbestedingsproces in goede banen te leiden. Zie je bij de vacatures geen leuke branche staan? Dan kunnen we samen met jou op zoek gaan hiernaar! 

Doorgroeimogelijkheden van een Tendermanager

Afhankelijk van je inzet en ambitie zijn er volop doorgroeimogelijkheden als Tendermanager. Je kan bijvoorbeeld intern in een organisatie doorgroeien in een managementfunctie, maar het is ook mogelijk om bij een grotere organisatie leiding te geven aan meerdere tenderteams. Wanneer je 45 jaar of ouder bent, kunnen wij je zelfs helpen met een loopbaantraject. Hierin bekijken we samen jouw opties en stellen we een persoonlijk ontwikkelingsplan op. 

Edis regelt het voor je!

Ben jij opzoek naar de vacature van Tendermanager? Edis regelt jouw (vervolg)stap voor je professionele carrière. Samen kijken we waar je kwaliteiten het best tot z’n recht komen om een succesvolle Tendermanager te worden. Naast ervaring en expertise vinden we het belangrijk dat je ook past bij een bedrijf en de bijhorende cultuur. Ook daar kijken we dus naar. Bij Edis zorgen we dat je perfect bij een bedrijf en baan past!

Regel jouw droombaan...

Staat jouw droombaan als Tendermanager nog niet tussen onze vacatures? Geen paniek! Neem gewoon contact met ons op, dan regelen wij het voor je!