Edis regelt

vacatures voor Werkvoorbereiders

Een Werkvoorbereider is vaak werkzaam in de Technische branche of in de Bouw. Tevens is een werkvoorbereider een echte coördinator. Je bent verantwoordelijk voor het efficiënt voorbereiden van de verworven projecten en je blijft gedurende het hele project de dagelijkse uitvoering begeleiden. In het voortraject zorg je ervoor dat alles is voorbereid zodat het project van start kan gaan. Zijn alle materialen aanwezig? Is er genoeg personeel? Hoe staat het met de planning? Kloppen de tekeningen? Valt alles binnen budget? Dat komt uitstekend overeen met Edis: wij regelen de perfecte match, jij regelt alles voor elk project.

Interesse in een of meerdere vacatures? Laat dan nu je gegevens achter

Waar ben je werkzaam als Werkvoorbereider?

Afhankelijk van de organisatie of soms zelfs het project, kan de rol van Werkvoorbereider verschillen. Het hangt er namelijk van af hoe groot de afdeling is. Zo zul je bij bepaalde bedrijven (mede)verantwoordelijk zijn voor de calculaties, voor de planning en werk je als technisch tekenaar mee aan bouwtekeningen. Hoe je het ook wendt of keert, je zult met al deze aspecten te maken krijgen. Het is aan ons om samen om uit te zoeken waar jij het beste tot je recht komt. Vervolgens doet Edis het werk voor je!

Je kunt onder andere aan de slag bij bouw- en aannemersbedrijven, advies-, ingenieurs- en architectenbureaus, installatiebedrijven, grote technische (overheids)diensten en woningcorporaties.

Ben jij de planner die koel blijft wanneer de druk hoog wordt? Werkvoorbereider

Installatietechniek MBO Rotterdam

Voor het plannen en voorbereiden van servicewerkzaamheden aan W-installaties zijn wij op zoek naar een werk...

Ben jij de communicatieve planner die prioriteiten kan stellen? Werkvoorbereider

Installatietechniek MBO Eindhoven

Je komt te werken bij een installatiebedrijf in de regio Eindhoven en bent verantwoordelijk voor het voorbe...

Ben jij de communicatieve werkvoorbereider die prioriteiten kan stellen? Werkvoorbereider

Installatietechniek MBO Eindhoven

De projecten die aan jou worden toegewezen bestaan aan werkzaamheden aan CV-systemen en de bijbehorende com...

Ben jij... Werkvoorbereider

Installatietechniek MBO 's-Hertogenbosch

Met jouw kennis van werktuigbouwkundige installaties zorg je er voor dat de projecten klaar zijn voor de ui...

Ben jij de administratieve duizendpoot die de betrokken partijen kan verbinden? Werkvoorbereider

Installatietechniek MBO 's-Hertogenbosch

Ondanks jouw brede takenpakket weet jij als Werkvoorbereider het overzicht te bewaren en installatieproject...

Ben jij de administratieve duizendpoot met kennis van ketels? Werkvoorbereider

Installatietechniek MBO Rotterdam

Jij zorgt als Werkvoorbereider voor een vlekkeloze voorbereiding van de werkzaamheden. Dit kunnen projecten...

Ben jij de schakel die de betrokken partijen kan verbinden? Werkvoorbereider / Tekenaar

Installatietechniek MBO Tilburg

Ondanks jouw brede takenpakket weet jij het overzicht te bewaren, een optimale samenwerking te bewerkstelli...

Ben jij de administratieve duizendpoot die de betrokken partijen kan verbinden? Werkvoorbereider

Installatietechniek MBO 's-Hertogenbosch

Met jouw kennis van werktuigbouwkundige installaties zorg je er voor dat de projecten klaar zijn voor de ui...

Ben jij de administratieve duizendpoot die de betrokken partijen kan verbinden? Werkvoorbereider / Tekenaar

Installatietechniek MBO Eindhoven

Met jouw kennis van werktuigbouwkundige installaties zorg je er voor dat de projecten klaar zijn voor de ui...

Ben jij vernieuwend, inventief en weet je overzicht te houden? Werkvoorbereider

Installatietechniek MBO Dordrecht

Jij bent de spin in het web van de installatie projecten in de woningbouw en utiliteit en houd je bezig met...

Ben jij de flexibele regelaar in de installatietechniek met Revit ervaring? Tekenaar

Installatietechniek MBO 's-Hertogenbosch

Je hebt een combinatiefunctie van Tekenaar en Werkvoorbereider. Ondanks jouw brede takenpakket weet jij het...

Ben jij de flexibele regelaar in de installatietechniek met Revit ervaring? Tekenaar

Installatietechniek MBO Tilburg

De functie betreft een combinatie functie als Tekenaar en Werkvoorbereider. Je werkt aan woningbouw- en kle...

Wat doet een werkvoorbereider?

Als werkvoorbereider ben je verantwoordelijk voor een project en de coördinatie daarvan. In veel gevallen ben je daarom werkzaam op kantoor. Vanaf daar kun je bezig zijn met de voorbereiding van een project in de bouw! Maar soms zal je ook op locatie aanwezig zijn.

Vooral in het voortraject van een project speel je een belangrijke rol. Je zorgt er dan namelijk voor dat er een goede planning is, de juiste materialen aanwezig zijn en er voldoende, geschikte mensen inzetbaar zijn. Ook het aanleveren van bijvoorbeeld bouwtekeningen is jouw verantwoording.

Aan dit alles hangt natuurlijk ook een kostenplaatje. Het is belangrijk om dat, samen met de voortgang van het project, goed in de gaten te houden. En dit doe je dus door op locatie langs te gaan!

werkvoorbereiders kantoor edis

Welke competenties heeft een Werkvoorbereider?

Als je aan de slag gaat als Werkvoorbereider, word je aangestuurd door de Projectleider. De Werkvoorbereider moet een goede gesprekspartner zijn en goed kunnen luisteren. Zo leid je de werkinstructies af van gesprekken met de opdrachtgever of de Projectleider. Je bent nieuwsgierig en durft te vragen, want je werkt namelijk nauw samen met de verschillende afdelingen, zoals de uitvoering, inkoop, calculatie, leveranciers en administratie. Tevens voer je gesprekken over de bouwtekeningen met de architect. Bovendien vergt je baan als Werkvoorbereider kennis over het productieproces. Waar en wanneer worden bepaalde zaken opgeleverd? Jij weet het.

Hoe word je werkvoorbereider?

Vaak heb je als werkvoorbereider minimaal een MBO-diploma nodig. Deze is het liefste in de technische richting. Zo kun je aan de slag bij verschillende soorten projecten. Wanneer je een HBO opleiding hebt afgerond in bouwkunde of civiele techniek, kun je ook doorstromen naar grotere projecten. Maar ook door veel ervaring op te doen en door te groeien in een bedrijf, kun je in complexe projecten werkvoorbereider zijn. Zo heb je altijd een uitdaging!

Verschillende branches

Edis bedient verschillende branches. Het voordeel van de functie Werkvoorbereider, is dat deze positie voorkomt bij de meeste branches waar onze kennis ligt! Ga aan de slag in de Civiele Techniek en houd je bezig met het ontwerpen, bouwen en onderhouden van verschillende soorten infrastructuur. Alles wat vast zit aan de grond valt dus onder Civiele Techniek! Werken in de Bouw is het creëren van iets nieuws, bijvoorbeeld panden of gebouwen waarvan je altijd kunt zeggen: daar heb ik aan meegewerkt! Van een prachtig kantoorpand, tot de aanbouw van een dakkapel. Werken met én in de Techniek zorgt voor innovatie en vooruitgang. Je helpt bedrijven verder met slimme (en duurzame) oplossingen. Het is afwisselend werk, wat iedere keer weer zorgt voor een nieuwe uitdaging.

Doorgroeimogelijkheden

Na enkele jaren werkervaring als Werkvoorbereider, kun je doorgroeien naar een leidinggevende functie, zoals die van Projectleider of Projectmanager. Of zit je momenteel in een brede rol en ambieer je een specifiek takenpakket, zoals bijvoorbeeld die van Calculator? Laat Edis het weten, wij regelen het voor je.

Edis regelt vacatures werkvoorbereiders

Wij regelen al die vacatures, maar zijn dus ook altijd op zoek naar goede werkvoorbereiders! Ben jij op zoek naar een baan als werkvoorbereider? En heb jij een MBO diploma in de techniek of bouw of een enorme drive om als werkvoorbereider aan de slag te gaan? Dan horen wij dat graag van je. Wij kijken verder dan alleen opleiding of  expertise: we besteden ook aandacht aan jouw persoonlijkheid en de plek waar jij het naar je zin zult krijgen. Zo vind je altijd de juiste match! In bovenstaand overzicht zie je al een groot deel van onze vacatures staan, maar je kunt natuurlijk ook altijd een open sollicitatie sturen.