Employability

Ben jij voorbereid op de toekomst?

 

workstation 405768 1920

Ben jij voorbereid op de toekomst?

Een leven lang leren is iets wat niet meer weg te denken in de huidige tijd. Termen als employability en duurzame inzetbaarheid zijn gespreksonderwerpen van alledag, maar ben jij er al bewust mee bezig? Er wordt namelijk continu van jou verwacht dat je jezelf blijft ontwikkelen en dat je employable blijft. Je moet dus nú al nadenken over de toekomst en hoe jij jouw carrière pad wil gaan bewandelen.

Wat is employability ook alweer?

De wens, het vermogen en de actie om nu maar ook later van waarde te zijn op het gebied van werk. Wanneer jij duurzaam inzetbaar bent, doe je vaak werk wat écht goed bij je past. Je voelt je daardoor meer verbonden met het werk en heb je meer hart voor de zaak. Daarnaast leer je ook beter omgaan met veranderingen in het werk en heb je een beter aanpassingsvermogen. Op deze manier heb je de regie over jouw eigen loopbaan en kun je daardoor ook een succesvolle overstap maken binnen of buiten de eigen organisatie.

Als werkgever is het belangrijk om constant in de gaten te houden waar jouw organisatie en medewerkers behoefte aan hebben. Employable medewerkers zijn rendabel en zijn dat ook zeker op de langere termijn. Het stimuleren van de medewerkers om voortdurend naar kennis te zoeken om een dienstverlening of product te verbeteren, is een belangrijke taak. Door te zoeken naar het talent van jouw medewerkers, weet jij als geen anders waar zij in uitblinken en hoe zij zo goed mogelijk in de organisatie kunnen functioneren. Als werkgever is het van belang dat je alert bent op signalen van medewerkers die een functie bekleden waar zij geen energie (meer) uithalen. Iedere organisatie heeft een ander beleid employability van medewerkers komt altijd met maatwerk.

Jobrotatie is een voorbeeld die je als werkgever kunt toepassen, om medewerkers uitdaging of vernieuwing te bieden in het werk. Hierdoor leren medewerkers hoe andere functies/taken in elkaar steken, waardoor de interesse en kennis kan worden vergroot of verlegd. Medewerkers moeten hun eigen loopbaan zelf natuurlijk ook kunnen sturen. Een werkgever kan daar door middel van het vergeven van autonomie en verantwoordelijkheid voor zorgen. Hierdoor leren zij zelf om problemen op te lossen en leren zij het heft in eigen handen te nemen.

Hoe zit het met jouw employability?

edis home right(1)

Edis regelt...
de beste match

Edis staat voor ontwikkeling en vooruitgang. Voor ambitieuze carrièremakers die openstaan voor een volgende stap.

Zien we de energie en potentie waar we van houden, maar vinden we niet direct een goede match, ook dan laten we niet los. We gaan actief op zoek tot je helemaal op je plek bent!