Wat doet een Projectadministrateur?

De Projectadministrateur heeft een belangrijke rol binnen de projecten. Van de Projectadministrateur wordt namelijk verwacht altijd op de hoogte te zijn van de actuele status van de projecten om collega’s gevraagd en ongevraagd te voorzien van belangrijke informatie die bijdragen aan het succes van de projecten. Op deze pagina lees je alles over wat een Projectadministrateur precies doet, wat de functie inhoudt en wat een Projectadministrateur verdient.

tyler franta iusj25iyu1c unsplash

Projectadministrateur

Een Projectadministrateur werkt doorgaans in grotere organisaties die projectmatig werken en is verantwoordelijk voor het beheren van de informatie en administratie met betrekking tot de verschillende projecten. De Projectadministrateur heeft een breed takenpakket en werkt in een dynamische omgeving. De Projectadministrateur verzamelt benodigde gegevens, bewaakt de financiële status en de planning van de projecten, stelt diverse rapportages op. Tussen al deze werkzaamheden door moet de Projectadministrateur ook in staat zijn om knelpunten te signaleren en betrokken partijen hierover te informeren. De Projectadministrateur wordt gezien als de kennisbank van de projecten en is daardoor ook het aanspreekpunt voor collega’s in de uitvoering en diverse externe partijen.

Werkzaamheden van een Projectadministrateur

  • Bijhouden van de administratie;
  • Controleren en verwerken facturen;
  • Controleren en bijhouden urenregistratie;
  • Ondersteunen en informeren van projectmanagers;
  • Organiseren en voorbereiden van projectoverleg;
  • Bewaken van de voortgang van het project;
  • Controleren van afspraken;
  • Controleren van de kwaliteit;
  • Zorgen voor compleetheid en juistheid van de dossiers;
  • Opstellen van diverse rapportages zoals eindrapportage.

Met wie heb jij contact?

Interne partijen zoals projectmanager/-leider, werkvoorbereider, inkoper en collega’s in de uitvoering. Maar ook externe partijen zoals leveranciers en opdrachtgevers.

Hoe word je Projectadministrateur?

Er zijn geen specifieke opleidingen om jezelf op te leiden tot Projectadministrateur. Wel is er een administratieve basiskennis nodig die je kunt aanvullen met cursussen en/of trainingen om je als Projectadministrateur verder te ontwikkelen of bekendheid binnen de sector te creëren. Het is belangrijk dat je als Projectadministrateur klantgericht bent, goed kan samenwerken en communicatief vaardig bent. Ook is het belangrijk dat je accuraat te werk gaat, goed kan omgaan met details, analytisch vermogen hebt, een dienstverlenende instelling hebt, snel kan schakelen en het overzicht kan bewaren in een dynamische omgeving.

Doorgroeimogelijkheden

De functie van Projectadministrateur is onderdeel van de beroepsfamilie Boekhouders en Financieel administrateur. Doorgroeimogelijkheden zijn er in de richting van accountant of controller.

Wat verdient een Projectadministrateur?

Het salaris van een Projectadministrateur ligt ongeveer tussen de € 2000,- en  €3000,- bruto per maand, afhankelijk van de organisatie en de branche. Het gemiddelde salaris is €2500 bruto per maand.

Vacatures Projectadministrateur

Heb jij ervaring als Projectadministrateur en ben jij geïnteresseerd om als Projectadministrateur aan de slag te gaan. Bekijk dan onze openstaande vacatures.

Is dit toch niet helemaal waar je naar op zoek bent. Bekijk dan onze volledige vacaturepagina.

Wil jij eens onderzoeken of je qua drijfveren de functie van Projectadministrateur goed vorm kunt geven, doe dan deze gratis drijfveren Mini-scan.

Neem bij vragen gerust contact met ons op!

edis home right(1)

Edis regelt...
de beste match

Edis staat voor ontwikkeling en vooruitgang. Voor ambitieuze carrièremakers die openstaan voor een volgende stap.

Zien we de energie en potentie waar we van houden, maar vinden we niet direct een goede match, ook dan laten we niet los. We gaan actief op zoek tot je helemaal op je plek bent!