Wat doet een uitvoerder Bouw & Infrastructuur?

Als uitvoerder heb je de leiding op de bouwlocatie van een project. Op deze pagina lees je alle informatie over wat een uitvoerder precies doet, wat zijn of haar functie inhoudt en wat een uitvoerder verdient.

samuel regan asante g9a2llpdobu unsplash

Uitvoerder Bouw & Infrastructuur

Als uitvoerder ben jij de regelaar op de bouwplaats. Dankzij jou wordt een bouwproject succesvol afgerond. Doordat jij alles in goede banen leidt zorg jij dat mensen in een nieuw huis kunnen wonen, mensen aan het werk kunnen gaan, dat mensen van de ene kant van Nederland naar de andere kant van Nederland kunnen rijden of kunnen winkelen in een nieuw winkelcentrum.

Werkzaamheden van een uitvoerder

Dit zijn onder andere jouw taken als uitvoerder:

  • Leiding geven op de bouwlocatie
  • Controleren van de veiligheid
  • Samenstellen van een team
  • Bewaken van projectplanning
  • Voortgang bespreken met de projectleider en de werkvoorbereider
  • Afwijkingen en wijzigingen constateren en bespreken
  • Berekenen van materiaal
  • Veiligheids- en gezondheidsplan opstellen en bijhouden
  • Controleren en bijhouden van werknemersadministratie

Wie zijn je gesprekspartners?

Een uitvoerder heeft contact met veel mensen. Denk aan onderaannemers, architecten, de projectleider, maar ook mensen die fysiek het werk uitvoeren zoals vaklieden. Je werkt samen met veel mensen op een dag, ook met verschillende nationaliteiten, je moet het dus leuk vinden om tussen de mensen te zijn.

Hoe word je uitvoerder?

Sta jij stevig in je schoenen en weet jij hoe je leiding geeft, dan is de functie uitvoerder misschien wel wat voor jou. Deze opleidingen geven jou de mogelijkheid om met volle energie aan de slag te gaan als uitvoerder.

Op HBO en MBO-niveau zijn er verschillende opleidingsmogelijkheden. Zo kun je op de bouwschool in Breda de opleiding Uitvoerder Bouw en Infra volgen.

Ook kun je op het MBO de opleiding Kaderfunctionaris Uitvoering of- Uitvoering Bouw en Infra volgen. Op het HBO leid de opleiding Civiele techniek jou op tot uitvoerder.

Wat verdient een uitvoerder?

De verdiensten hangen uiteraard af van ervaring en leeftijd. Als beginnend uitvoerder kan je rekenen op ongeveer €3500 per maand. Op basis van een 40-urige werkweek verdient een uitvoerder maximaal €6000 per maand.

Vacatures uitvoerder

Ben jij geïnspireerd om als uitvoerder aan de slag te gaan? Bekijk dan onze openstaande vacatures.

Is dit toch niet helemaal waar je naar op zoek bent. Bekijk dan onze bouwvacatures of onze volledige vacaturepagina.

Wil jij eens onderzoeken of je qua drijfveren bij de functie van uitvoerder past, doe dan deze gratis drijfveren mini-scan en kom erachter of jouw eigenschappen bij deze functie passen.

Neem bij vragen gerust contact met ons op!

edis home right(1)

Edis regelt...
de beste match

Edis staat voor ontwikkeling en vooruitgang. Voor ambitieuze carrièremakers die openstaan voor een volgende stap.

Zien we de energie en potentie waar we van houden, maar vinden we niet direct een goede match, ook dan laten we niet los. We gaan actief op zoek tot je helemaal op je plek bent!