“Edis bracht een nieuwe functie ter overweging.”

Mijn naam is Johan en ik ben sinds 5 december 2022 werkzaam als Incident Coördinator bij Strukton Milieutechniek. Dit bevalt me super. Dit allemaal doordat Edis mij benaderde op LinkedIn. Hierdoor ben ik gaan denken aan andere mogelijkheden en heb ik deze kans gepakt. Met deze keus ben ik tot de dag van vandaag erg blij!

whatsappimage2023 01 25at19.26.53

Wat vooraf ging

Een stukje over mijn werkverleden. Ik heb de opleiding werktuigbouwkunde gevolgd en ben toen bij de Defensie gegaan voor acht jaar lang. Dat hield toen helaas op. Na deze periode ben ik werkzaam geweest als horeca-portier en heb ik kort mijn eigen onderneming gehad. Vervolgens ben ik in de transport terecht gekomen. Hier heb ik drie jaar gewerkt als instructeur van interne transportmiddelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoogwerkers en heftrucks. Voor alle machines waarin ik les heb gegeven heb ik eerst mijn diploma behaald.

Toen kwam Edis om de hoek. Ik werd benaderd via Linkedin of ik interesse zou hebben in een nieuwe functie. Hier had ik niet op gerekend maar ik besloot met Edis in gesprek te gaan. De functie Incident Coördinator kwam aan bod en die functie leek me interessant. Ik mocht op gesprek komen bij Strukton Milieutechniek en drie dagen meelopen binnen het bedrijf. Toen heb ik de knoop doorgehakt en ben ik voor Strukton Milieutechniek gaan werken!

Iedere dag is anders

Toen ik bij Stukton Milieutechniek  begon werd ik meteen goed ontvangen door een leuke groep mensen. Een erg hechte groep en ze vormen samen een echt team. Mijn werk als Incident Coördinator is heel divers, iedere dag is anders. Wij worden gebeld door gemeentes en bedrijven op het moment dat er een milieugebonden incident is. Denk hierbij aan een lekkage, drugsdumping of een auto-ongeluk met chemicaliën. Wanneer we gebeld worden gaan we meteen over tot actie. We gaan naar de locatie toe en brengen het incident in kaart. We maken een actieplan, kijken wat we zelf kunnen doen en gaan opschalen. Het is aan ons om de juiste partijen in te schakelen om de milieukwesties op te lossen.
Wanneer dit is gedaan nemen we een coördinerende rol aan om te zorgen dat alles goed verloopt en hierop te kunnen anticiperen indien nodig. Veiligheid staat bovenaan!
Eerlijk is eerlijk, hiernaast is er ook een stuk administratie. Denk aan het vastleggen van het incident, de afhandeling, de facturatie van de inkooporders en het klantcontact.

johan

Uitdagend

Strukton Milieutechniek biedt niet alleen afwisseling in het werk maar ook uitdaging. Elk incident moet je apart beoordelen. Je komt daarom met veel verschillende bedrijven in aanraking. Om het incident op te lossen moet je soms out of the box kunnen denken en anticiperen op uiteenlopende factoren. Er is elke keer een andere denkwijze en oplossing nodig.

Het fijne is dat je altijd een goede back-up hebt van een ervaren groep. Ik werk in een team met zes man sterk. Het is een super team met een hele leuke samenstelling, we hebben mensen van verschillende leeftijden en achtergronden. Ons team wordt ook wel the A-team genoemd.

Nee, is ook een antwoord

De diversiteit en de grootte van het aantal meldingen zijn de uitdagingen in dit werk. Elke keer een verschillende situatie. Een grote uitdaging voor mij is dan ook dat “nee” ook een antwoord is. Het is belangrijk dat je onder stress rustig kan blijven, dit is juist een van mijn eigenschappen waardoor ik het werk goed kan uitvoeren. Verder moet je goed kunnen anticiperen, out of the box denken en mee kunnen denken. Ondanks dat nee-verkopen (of het woord nee tussen aanhalingstekens) soms moeilijk voor me is, denk ik dat ik een frisse wind ben in het bedrijf. Ik ben een echte teamplayer die mijn verantwoordelijkheid kan dragen.

Een nieuwe uitdaging

Al met al ben ik erg blij dat ik met Edis in gesprek ben gegaan en deze functie heb mogen invullen. De functie past erg goed bij me omdat ik genoeg vrijheid krijg om te kunnen handelen en anticiperen. Ook kan ik voldoende zelfstandig aan het werk. Daarnaast vind ik het werken in een team erg leuk. Het is een gezellig team maar zodra het “alle hands aan dek” is, kan iedereen schakelen en serieus aan het werk. Ook heb ik geen moeite om op de voorgrond te treden, wat je wel moet kunnen in dit beroep. Het allerleukste aan deze nieuwe uitdaging vind ik toch wel de diversiteit in het werk, het zelf op onderzoek uit gaan en een stukje verantwoordelijkheid. Strukton Milieutechniek is een standvastig bedrijf en je krijgt er veel voor terug.

Welke tips heb je voor iemand die dit werk wil doen?

Loop een paar dagen mee in het bedrijf om te zien wat het werk inhoudt. Wanneer je dit werk wilt gaan doen moet je snel kunnen schakelen en verantwoordelijkheidsbewust zijn. Wat ook belangrijk is dat je ook tegen administratie moet kunnen.

edis home right(1)

Edis regelt...


de beste match

Edis staat voor ontwikkeling en vooruitgang. Voor ambitieuze carrièremakers die openstaan voor een volgende stap.

Zien we de energie en potentie waar we van houden, maar vinden we niet direct een goede match, ook dan laten we niet los. We gaan actief op zoek tot je helemaal op je plek bent!