"Mijn werk past bij wie ik ben en wat ik doe."

Mijn naam is Harold, ik heb altijd een interesse voor elektronica gehad. Op 20 juni 2022 ben ik begonnen bij Enexis als PAC Engineer. Ik zocht naar een plek, waar ik op mijn plaats zou zitten zonder me door het verkeer heen te hoeven worstelen. Dankzij Edis heb ik deze plek nu gevonden.

hoofdafbeelding(2)

Wat vooraf ging

Voor ik bij Enexis terecht kwam heb ik jaren bij Libertel gewerkt, wat nu Vodafone heet. Een leuk bedrijf maar verder groeien zat er helaas niet in. Ik ben begonnen op de support afdeling en doorgegroeid naar lifecycle manager. Hier onderzocht ik of het testplatform over 5 jaar nog steeds interessant kon zijn. Ik had een opleiding gevolgd van een half jaar in de security, als aanvulling op de opleiding MBO Elektronica. Bij Libertel kon ik naast mijn baan een HBO opleiding technische computerkunde volgen.

Toen ik stopte bij Libertel kreeg ik een leuk aanbod via een detacheerder voor ASML. Ik vond het bedrijf erg leuk. Helaas brak toen het Coronavirus uit en werd mijn jaarcontract die af liep bij ASML niet verlengd. De arbeidsmarkt was moeilijk en ik wist niet goed hoe nu verder.

En daar was Edis

Toen kwam Edis om de hoek kijken. Ruby van Edis benaderde me via Linkedin met een interessante functie bij Enexis. Ruby had een gesprek met Enexis gehad en mijn CV aangeboden. Super fijn, want zelf vind ik het nogal moeilijk om door het eerste deel van een sollicitatie heen te komen. Gelukkig kon Ruby duidelijk maken wat mijn ervaring is en ze regelde het eerste gesprek voor me! Ik dacht geheel klaar te zijn voor het gesprek, maar toen ging alles mis. Microsoft Teams werkte niet, net nu ik een sollicitatie had. Ik dacht dit kan niet meer goedkomen, ik heb het totaal verpest. Toch is hier iets moois uit gekomen en kon ik op 20 juni 2022 aan de slag als PAC Engineer bij Enexis. 

whatsappimage2022 10 28at11.54.12am

PAC Engineer

Wat is nou eigenlijk een PAC engineer? PAC staat voor Protection Automation and Control.
Ik werk binnen Enexis op de afdeling Netwek Automatisering. Mijn werkzaamheden als PAC engineer zijn voornamelijk het beheer en onderhoud van het netwerk dat wordt gebruikt om het elektriciteitsnetwerk op afstand te besturen. Het is belangrijk om het netwerk te monitoren en in te grijpen wanneer het mis gaat. Denk aan onderdelen vervangen die stuk zijn of verouderd. 

Goede inschatting van Edis

Bij Enexis zit ik helemaal op mijn plek. Ik ben erg blij dat ik zo goed terecht ben gekomen. Edis heeft een goede inschatting gemaakt. Dit werk past echt bij me en ik kan nog een hoop leren! Ik vind het erg prettig dat ik niet meer door het verkeer heen hoef te worstelen. Maar wat ik vooral fijn vind is de samenwerking met mijn collega’s. Mijn collega’s begrijpen me en hebben dezelfde karaktertrekken als ik. Het is een ontzettend leuke club, ik werd meteen goed ontvangen en we helpen elkaar allemaal binnen het bedrijf. De afdeling waarop ik werk, staat separaat van de rest, ik werk op een rustige plek met zo’n 30 tot 35 man in Weert. Persoonlijk vind ik uitzoek werk erg leuk. Momenteel zijn we een systeem aan het vervangen en ik mag daar een rol in spelen. Dit vind ik erg leuk en interessant. Er is genoeg afwisseling en uitdaging in mijn werk, ik zit helemaal op mijn plek hier!

Wil jij ook net als Harold een uitdagende functie waar je jezelf kunt zijn? Zowel als zzp-er als in loondienst kan je terecht bij Edis BV. Wij regelen… de beste match!

edis home right(1)

Edis regelt...


de beste match

Edis staat voor ontwikkeling en vooruitgang. Voor ambitieuze carrièremakers die openstaan voor een volgende stap.

Zien we de energie en potentie waar we van houden, maar vinden we niet direct een goede match, ook dan laten we niet los. We gaan actief op zoek tot je helemaal op je plek bent!