“Ik nam de sprong in het diepe.”

Mijn naam is Angela, 32 jaar oud en ik heb een hoop verschillende soorten banen gehad. Ik gooi me graag in het diepe en zie wel hoe ver ik het schop. Sinds 1 november 2022 heb ik het roer weer eens omgegooid en ben ik werkzaam bij Van der Velden Rioleringsbeheer als Storingscoördinator. Dit bevalt me tot nu toe erg goed.

angela

Van Toerisme naar Storingscoördinator

Ik ben veel aan het zoeken geweest naar wat goed bij me past en waar ik blij van word. Ik ben begonnen met een studie in het toerisme, ben toen geswitcht naar de koksopleiding. Hierna heb ik gewerkt in een bakkerij, waar ik de verkoop deed. Na de bakkerij ben ik in de productie terecht gekomen bij Kuehne en Nagel. Hierna ben ik begonnen met een gemeentetraject bij KIK en werkte hier 5,5 jaar als Procesoperator. Helaas viel ik toen uit, na 8 maanden ben ik weer teruggekomen op kantoor, waar ik 3 jaar heb gewerkt als productieplanner. Dit beviel me erg goed en ik kwam erachter dat deze functie erg goed bij me paste. Bij KIK heb ik de planning helemaal zelf opgebouwd, hier ben ik dan ook trots op.

De sprong in het diepe

Doordat ik graag door wilde groeien ben ik gaan kijken naar andere functies. Ik werd voor twee verschillende functies benaderd door Edis en ik raakte in gesprek met Jamie-Lee. Ik had in het begin geen idee wat de functie inhield. Om eerlijk te zijn ben ik ben iemand die vluchtig door de tekst heen leest. Verder ben ik iemand die graag onvoorbereid een spring in het diepe waagt. Dat heb ik hier dus ook gedaan. Ik mocht op eerste gesprek komen, dit was een erg fijn gesprek, er werd veel gelachen. Een paar dagen erna had ik het tweede gesprek, er was een klik. De dag daarna mocht ik een dag meelopen en toen heb ik ontslag genomen bij mijn vorige werkgever. Binnen een week was ik aan het werk bij van der Velden Rioleringsbeheer. Ik ben goed begeleid, het was me allemaal meteen duidelijk. Daarnaast heb ik een goede klik met de leidinggevende, ook dit was voor mij de doorslaggevende factor.

De afdeling runnen

Als storingscoördinator heb je een hoop verantwoordelijkheden. Er is altijd genoeg werk, je zit nooit stil. Mijn collega en ik zijn een erg goed team samen. Hij is goed met de klanten en ik ben beter met het stukje op de achtergrond. Op deze manier vullen we elkaar goed aan. Er komt een nieuw teamlid ons parttime versterken, dan zijn we met drie. Ondertussen heb ik alle werkzaamheden wel redelijk onder de knie. We houden ons bezig met het coördineren van storingen door de telefoon aan te nemen, de mail bij te houden en meetings bij te wonen. Ik werk goed onder druk en schiet niet snel in de stress.

Ik leg de lat graag hoog

Het werk als storingscoördinator bevalt erg goed, het is een stap in de goede richting. Voor mij was dit al een stukje groei. Uiteindelijk wil ik nog hogerop komen, ik heb de ambitie om te blijven groeien en zoveel mogelijk uit mezelf te halen. Als storingscoördinator moet je veel ballen tegelijkertijd in de lucht houden. Ik zorg dat alles goed verloopt. Monteurs moeten worden aangestuurd, we bouwen de planning op voor het hele jaar, de bussen moeten op de juiste plek staan zodat de monteurs deze kunnen gebruiken indien nodig. Ook rinkelt de telefoon de hele dag en hier zijn wij verantwoordelijk voor. We houden de portals van de winkels bij, zoals alle binnenkomende orders en plannen deze in. Ook sturen we externe partijen aan en is er een hoop administratief werk, zoals de urenregistratie van de afdeling en een volle inbox. Je verveelt je hier nooit en de dag is zo weer om.

Stressbestendig

De functie past helemaal bij me, ik ben altijd bezig met schakelen en puzzelen. En puzzelen is dan ook wel mijn grootste kracht. In het begin ben ik altijd wat terughoudend, maar ik ben erg blij dat ik de stap heb gezet! Mijn vorige baan was wat rustiger, hier heb ik meer uitdaging. Ik ben een stressbestendig persoon, wat je zeker nodig hebt ik deze baan. Ik zie gemakkelijk gaatjes, kan snel schakelen en blijf rustig. Wat ook helpt is dat ik veel dingen tegelijk kan aanpakken en iedereen vindt me aardig. Mijn manier van werken is dan ook geven en nemen.
Het allerleukste in deze functie vind ik de overlap van alles. Al wil ik zeggen dat het stukje planning wel echt mijn ding is. Alles lekker uitpuzzelen, ik zie de lijntjes.

Tip voor iemand die dit werk wil doen

Mijn tip is: Probeer om je rust te bewaren en de lijntjes te blijven zien, ook al loopt de werkdruk heel hoog op. Je kunt niet meer doen dan je best!

edis home right(1)

Edis regelt...


de beste match

Edis staat voor ontwikkeling en vooruitgang. Voor ambitieuze carrièremakers die openstaan voor een volgende stap.

Zien we de energie en potentie waar we van houden, maar vinden we niet direct een goede match, ook dan laten we niet los. We gaan actief op zoek tot je helemaal op je plek bent!