"Planningsvraagstukken zijn voor mij een thuiswedstrijd."

Mijn naam is Hakim, ik heb eigenlijk altijd in de wereld van planning gezeten en dat gaat me goed af. Voor ik begon met werken heb ik bedrijfskunde gestudeerd. Op 7 juni 2022 ben ik begonnen als Teammanager Planning bij Feenstra. Dit doe ik naast mijn eigen planbureau waarmee ik ook dit jaar ben gestart.

8037 hakim

Planningswereld

Sinds ik aan het werk ben heb ik altijd gekozen voor leidinggevende functies, voornamelijk in de planningswereld. 

Ik vind het interessant om projecten te kunnen managen en verbeteren. Ik heb meer dan 10 jaar advies gegeven op verschillende niveaus en stuurde teams aan die verantwoordelijk waren voor een goede planning. Verandertrajecten begeleiden waarbij het individu een centrale positie blijft behouden is key. Aan het begin van het jaar ben ik ook mijn eigen onderneming Planbureau Fixit, begonnen. Bij Fixit kijk ik naar de structuur van de organisatie en maak een vertaling naar de planning. Naast mijn eigen onderneming werk ik ook bij Feenstra als Interim Teammanager Planning.


Fijne begeleiding vanuit Edis

Omdat ik op zoek was naar een extra project had ik een bericht op social media gezet. En daar was Joep, hij benaderde me voor de functie Interim Teammanager Planning bij Feenstra. Ik werd voorgesteld bij Feenstra en we hadden meteen een klik. In eerste instantie zou het over een project gaan voor drie maanden. Momenteel ben ik nog steeds in dienst bij Feenstra en werk ik er een half jaar.
Doordat er iemand is weggegaan in die functie is Feenstra hard op zoek naar een vervanger. Ik ben langer gebleven ter ondersteuning tot in ieder geval het eind van het jaar. Soms is het lastig om beide agenda’s naast elkaar te leggen maar ik laat de organisatie niet zomaar vallen.

Joep heeft me gedurende het proces goed begeleid en is een toffe kerel. Hij is makkelijk te bereiken en kan snel schakelen. Ik ben erg blij dat Joep me benaderde voor deze functie.

Anderen helpen

In mijn functie houd ik me vooral bezig met het vertalen van strategische doelstellingen naar de operatie. Dit vind ik een leuke uitdaging. Daarnaast is het mijn taak om het team te motiveren en begeleiden waar nodig. Dit is ook direct mijn intrinsieke motivatie. Ik vind het superleuk om mensen te motiveren en hun talenten een boost te kunnen geven. Daarnaast vind ik het heel interessant om werkprocessen te verbouwen om zo nog beter werkend team te krijgen. Werken met mensen vind ik wel het leukste. Door gesprekken te voeren met mensen kom je erachter wat hun intrinsieke motivaties zijn en hoe je ze kunt helpen hun doelen te behalen.
Ik ben erg blij met mijn functie bij Feenstra, een mooi team waar ieder zijn uitdagingen heeft. Ook ben ik altijd vriendelijk door ze ontvangen. Ik ben blij dat ik Feenstra vooruit kan helpen met de uitdaging die ze hebben. Overigens vind ik het zelf altijd interessant om bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken te mogen nemen en daarvan te kunnen leren.

Zichtbaar rendement

Ik werk op een afdeling met 18 planners die ik manage. In principe weet iedereen wat er elke dag van ze wordt verwacht. Door gesprekken met alle planners te voeren over doelen en ambities krijg je inzichten. Deze kun je naast de doelen van de organisatie leggen om zo te kijken hoe je deze bij elkaar kunt brengen voor een mooi resultaat.
Doordat ik me makkelijk kan aanpassen en doelstellingen van mensen kan vertalen gaat deze functie me goed af. Soms vragen ze te veel, dan is het voor mij de kunst om duidelijk te maken dat dit niet reëel is. Voor mij is het interessant hoe de puzzel samen te bouwen.
Het mooie van planningsteams is dat je rendement op korte termijn zichtbaar is. Na twee maanden lukte het me om iets wat langere tijd niet goed liep naar groen te draaien. Directe waarde verhogingen! Dit geeft een ontzettend goed gevoel!

Wil jij ook net als Hakim een leuke management functie? Zowel als zzp-er als in loondienst kan je terecht bij Edis BV. Wij regelen… de beste match!

edis home right(1)

Edis regelt...


de beste match

Edis staat voor ontwikkeling en vooruitgang. Voor ambitieuze carrièremakers die openstaan voor een volgende stap.

Zien we de energie en potentie waar we van houden, maar vinden we niet direct een goede match, ook dan laten we niet los. We gaan actief op zoek tot je helemaal op je plek bent!