Vacature internationaal accountmanager

Functieomschrijving

Een internationaal accountmanager is een professional die verantwoordelijk is voor het beheren en uitbreiden van zakelijke relaties met klanten op internationaal niveau. Ze werken in verschillende industrieën en zijn gericht op het opbouwen van langdurige klantrelaties, het identificeren van nieuwe verkoopkansen en het realiseren van omzetgroei op internationale markten.

Werkzaamheden van een internationaal accountmanager

Een internationaal accountmanager is verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van zakelijke relaties met klanten op internationaal niveau. De specifieke werkzaamheden kunnen variëren afhankelijk van de organisatie en de industrie, maar over het algemeen omvatten de taken van een internationaal accountmanager:

 • Klantrelatiebeheer: Het opbouwen en onderhouden van sterke relaties met bestaande klanten. Dit omvat regelmatig contact onderhouden, het begrijpen van de behoeften van de klant en het bieden van oplossingen die aan die behoeften voldoen.
 • Nieuwe klanten werven: Het identificeren en benaderen van potentiële klanten in verschillende internationale markten. Dit kan het uitvoeren van marktonderzoek, het opstellen van verkoopplannen en het uitvoeren van verkoopgesprekken om nieuwe klanten aan te trekken.
 • Verkoopactiviteiten: Het ontwikkelen en implementeren van verkoopstrategieën om de verkoopdoelstellingen te behalen. Dit omvat het onderhandelen over contracten, het opstellen van offertes en het volgen van verkoopkansen om de omzet te vergroten.
 • Accountanalyse: Het analyseren van klantgegevens, markttrends en concurrentie-informatie om inzichten te verkrijgen die kunnen worden gebruikt om de verkoopprestaties te verbeteren. Op basis van deze analyses kunnen accountmanagers aanbevelingen doen voor verbeterde producten, diensten of verkoopstrategieën.
 • Samenwerking met interne teams: Samenwerken met andere afdelingen binnen de organisatie, zoals marketing, productontwikkeling en logistiek, om ervoor te zorgen dat de behoeften van klanten worden begrepen en effectief worden aangepakt.
 • Reizen en internationale communicatie: Als internationaal accountmanager kan het vereist zijn om regelmatig te reizen naar verschillende landen om klanten te bezoeken, beurzen bij te wonen of zakelijke bijeenkomsten bij te wonen. Het vermogen om effectief te communiceren met klanten uit verschillende culturen en talen is essentieel.


Kortom, een internationaal accountmanager, is verantwoordelijk voor het opbouwen van duurzame relaties met internationale klanten, het genereren van verkoop en het waarborgen van klanttevredenheid.

Vaardigheden van een internationaal accountmanager

 • Communicatieve vaardigheden: Je moet uitstekende communicatieve vaardigheden hebben om effectief te kunnen communiceren met klanten uit verschillende culturen en achtergronden. Dit omvat zowel mondelinge als schriftelijke communicatievaardigheden.
 • Onderhandelingsvaardigheden: Als Internationaal Accountmanager moet je sterk zijn in onderhandelen om win-winovereenkomsten te bereiken met klanten. Je moet in staat zijn om prijsafspraken, contractvoorwaarden en andere commerciële aspecten te bespreken en af te sluiten.
 • Relatiebeheer: Het opbouwen en onderhouden van sterke klantrelaties is essentieel. Je moet in staat zijn om vertrouwen op te bouwen, de behoeften van klanten te begrijpen en proactief te reageren op vragen en verzoeken.
 • Strategisch denken: Als Internationaal Accountmanager moet je in staat zijn om strategische doelen te stellen en een plan te ontwikkelen om deze te bereiken. Je moet de markt analyseren, concurrenten evalueren en groeimogelijkheden identificeren.
 • Cultuurkennis en internationale zakelijke etiquette: Het begrijpen en respecteren van verschillende culturen en internationale zakelijke etiquette is van groot belang bij het werken met internationale klanten. Je moet rekening houden met culturele verschillen en je aanpassen aan de normen en waarden van de markten waarin je actief bent.
 • Resultaatgerichtheid: Je moet gericht zijn op het behalen van meetbare resultaten en het bereiken van verkoopdoelstellingen. Je moet proactief zijn in het identificeren van nieuwe kansen, het opvolgen van leads en het sluiten van deals.
 • Talenkennis: Als Internationaal Accountmanager is het belangrijk om vaardig te zijn in meerdere talen, vooral in de talen van de markten waarin je actief bent. Goede beheersing van het Engels is vaak vereist, samen met andere relevante talen afhankelijk van de regio's waarop je je richt.

Doorgroeimogelijkheden van een internationaal accountmanager

 • Senior Accountmanager: Naarmate je meer ervaring opdoet en bewezen succes hebt behaald in het beheren van internationale klanten, kun je doorgroeien naar de rol van Senior Accountmanager. In deze functie krijg je meestal meer verantwoordelijkheid, zoals het beheren van grotere accounts en het aansturen van een team van Accountmanagers.
 • Sales Manager: Als je interesse hebt in het leiden en beheren van een sales team, kun je streven naar een functie als Sales Manager. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het definiëren en implementeren van verkoopstrategieën, het aansturen van het team en het behalen van de verkoopdoelstellingen op internationaal niveau.
 • Key Accountmanager: Als je uitblinkt in het beheren van strategische accounts, kun je overwegen om door te groeien naar een rol als Key Accountmanager. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het beheren van de belangrijkste klanten van het bedrijf, het ontwikkelen van langetermijnrelaties en het maximaliseren van de omzetpotentie.
 • Internationaal Business Development Manager: Met een sterke focus op het identificeren van nieuwe markten en het uitbreiden van het internationale bereik van het bedrijf, kun je streven naar een rol als Internationaal Business Development Manager. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van strategieën om nieuwe markten te betreden en nieuwe klanten aan te trekken.

Wat is het salaris van een internationaal accountmanager?

Het salaris van een internationaal accountmanager kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de locatie, de branche, het niveau van ervaring, de verantwoordelijkheden en de grootte van het bedrijf. Daarom is het moeilijk om een exact salarisbedrag te noemen.

Over het algemeen verdienen internationale accountmanagers echter een goed salaris, omdat ze verantwoordelijk zijn voor het onderhouden van zakelijke relaties op internationaal niveau en het genereren van omzet voor het bedrijf. In veel gevallen omvat het salaris ook bonussen en commissies op basis van prestaties.

Om een ruw idee te geven, in sommige westerse landen kan het salaris van een ervaren internationaal accountmanager variëren van €50.000 tot €100.000 per jaar. In topmanagementposities of bij grote multinationale bedrijven kunnen de salarissen aanzienlijk hoger zijn, variërend van €100.000 tot €200.000 of meer per jaar.

Het is belangrijk op te merken dat deze salaris inschattingen algemene indicaties zijn en dat de werkelijke salarissen sterk kunnen variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden en de markt. Het wordt aanbevolen om het salarisbereik te onderzoeken dat geldt voor de specifieke locatie en branche waarin je geïnteresseerd bent.

De beste match tussen werkgever & werknemer! Edis regelt het.

Ben je op zoek naar een uitdagende vervolgstap, iets nieuws of iets fris? Edis regelt het. Wij kijken verder dan achtergrond en/of expertise. Wij kijken namelijk naar jouw toegevoegde waarde en naar waar deze het beste tot zijn recht komt. Zien we de energie en potentie waar we van houden, maar vinden we niet direct een goede match? Ook dan laten we niet los! We gaan actief op zoek tot je helemaal op je plek bent.

Vacatures internationaal accountmanager

Ben jij de Accountmanager met technische achtergrond die langdurige relaties weet op te bouwen en te onderhouden? Accountmanager Kunststof

Office HBO Eindhoven

Ben jij een echte doorzetter met een positieve instelling, commercieel en hecht je waarde aan kwalitatieve ...

Ben jij de ambitieuze en ondernemende accountmanager met technische kennis die nieuwe kansen ziet en benut? Account Manager

Office HBO Eindhoven

Als accountmanager ben jij verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van bestaande klantrelaties e...

Veelgestelde vragen
Wat doet een internationaal accountmanager?
+ -

Een internationaal accountmanager is verantwoordelijk voor het beheren en uitbreiden van zakelijke relaties met internationale klanten. Ze werken aan het begrijpen van de behoeften van klanten en het aanbieden van op maat gemaakte oplossingen.

Wat zijn de vereisten voor de functie van internationaal accountmanager?
+ -

Typische vereisten omvatten een bachelors degree in bedrijfskunde of een gerelateerd veld, ervaring in verkoop en accountmanagement, uitstekende communicatievaardigheden en de bereidheid om te reizen.

In welke sectoren is een internationaal accountmanager actief?
+ -

Internationale accountmanagers kunnen in verschillende sectoren werken, waaronder technologie, financiën, gezondheidszorg, productie en meer.

Wat zijn de belangrijkste verantwoordelijkheden van een internationaal accountmanager?
+ -

Dit omvat het identificeren van nieuwe zakelijke kansen, onderhandelen over contracten, het handhaven van sterke relaties met klanten, het oplossen van eventuele problemen en het behalen van verkoopdoelen.

Wat zijn de uitdagingen voor een internationaal accountmanager?
+ -

Enkele uitdagingen zijn tijdzones, taalbarrières, verschillende zakelijke normen en regelgeving, en de behoefte aan flexibiliteit en aanpassingsvermogen.

Vul het formulier in en we gaan het regelen.

Neem contact op met ons

logo blauw sq

Edis de recruiters

Neem contact op met ons via telefoon of e-mail.