Vacature Operator B

Functieomschrijving

Het niveau van operator B kan variëren afhankelijk van de sector en de specifieke organisatie. Het duidt over het algemeen op een operator met meer ervaring en vaardigheden dan een operator A, maar met minder verantwoordelijkheden dan bijvoorbeeld een operator C of een lead operator.

Werkzaamheden Operator B

De werkzaamheden van een Operator B kunnen variëren afhankelijk van hun specialisatie, maar over het algemeen omvatten ze:

 • Bedienen van machines en apparatuur: Een operator B heeft doorgaans ervaring met het bedienen van complexere machines en apparatuur in vergelijking met een operator A. Ze kunnen verantwoordelijk zijn voor het instellen, opstarten, controleren en onderhouden van deze machines.
 • Kwaliteitscontrole: Ze zijn betrokken bij het uitvoeren van kwaliteitscontroles en het bewaken van de productieprocessen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de vereiste specificaties en normen.
 • Routineonderhoud: Operators B kunnen worden belast met eenvoudig onderhoud en reparaties van machines en apparatuur, zoals het vervangen van onderdelen, smeren en reinigen.
 • Probleemoplossing: Ze helpen bij het identificeren en oplossen van operationele problemen en storingen die zich tijdens het productieproces kunnen voordoen.
 • Veiligheid en naleving: Operators B hebben vaak een goed begrip van veiligheidsvoorschriften en -procedures en zorgen ervoor dat deze worden nageleefd om een veilige werkomgeving te waarborgen.

Vaardigheden Operator B

 • Technische vaardigheden: Je moet bekend zijn met de bediening en het onderhoud van de specifieke machines en apparatuur die in je industrie worden gebruikt. Dit omvat het begrijpen van de werking, instellingen, en het oplossen van veelvoorkomende problemen.
 • Kwaliteitsbewustzijn: Het vermogen om nauwkeurigheid en precisie te handhaven bij het uitvoeren van taken, met bijzondere aandacht voor kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat producten aan de vereiste normen voldoen.
 • Probleemoplossend vermogen: Je moet in staat zijn om operationele problemen te identificeren en op te lossen. Dit kan variëren van eenvoudige storingen tot complexere technische uitdagingen.
 • Veiligheidsbewustzijn: Het begrijpen en naleven van veiligheidsvoorschriften en -procedures om persoonlijke veiligheid en die van anderen te waarborgen.
 • Nauwkeurigheid en aandacht voor detail: Het vermogen om zorgvuldig en precies te werken, vooral bij taken zoals metingen, instellingen en inspecties.
 • Communicatieve vaardigheden: Goede mondelinge en schriftelijke communicatie is belangrijk om effectief te kunnen samenwerken met collega's, supervisors en technische ondersteuning.

Doorgroeimogelijkheden Operator B

Als Operator B kun je doorgroeien tot:

 • Operator A: Als je begint als Operator B, kun je doorgroeien naar de rol van Operator A. Operator A's hebben doorgaans minder ervaring dan Operator B's en zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van basisoperaties en -taken.
 • Senior Operator B: Naarmate je meer ervaring opdoet en een dieper begrip van de apparatuur en processen ontwikkelt, kun je worden bevorderd tot Senior Operator B. In deze rol kun je meer complexe taken en verantwoordelijkheden verwachten.
 • Operator C: Operator C is vaak een leidinggevende rol waarbij je toezicht houdt op een team van Operators A en B. Deze rol omvat meestal meer verantwoordelijkheden op het gebied van coördinatie en rapportage.
 • Technicus of Onderhoudsmedewerker: Als je interesse hebt in technisch onderhoud, kun je overwegen om een technische opleiding te volgen en door te groeien naar een rol als technicus of onderhoudsmedewerker. Deze rollen houden zich bezig met het onderhoud en de reparatie van apparatuur.
 • Procesingenieur: Met aanvullende technische opleiding en ervaring kun je de rol van procesingenieur nastreven. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van productieprocessen en het implementeren van verbeteringen.
 • Leidinggevende functies: Als je leiderschapskwaliteiten hebt en de juiste ervaring opdoet, kun je streven naar leidinggevende functies in de productieafdeling, zoals productiecoördinator, productieleider of productiemanager.
 • Kwaliteitscontrole en -borging: Als je geïnteresseerd bent in kwaliteitsborging en -controle, kun je doorgroeien naar functies zoals kwaliteitscontroleur, kwaliteitsmanager of kwaliteitsingenieur.
 • Specialisatie: Afhankelijk van de industrie waarin je werkt, kun je overwegen om je te specialiseren in een specifiek aspect, zoals veiligheid, milieubeheer, automatisering of lean manufacturing.
 • Ondernemerschap: Als je ondernemersgeest hebt, kun je overwegen om je eigen bedrijf te starten in de productie- of technische sector, zoals een productiebedrijf of een technisch adviesbureau.

Wat is het salaris van een Operator B?

Het salaris voor een Operator B in Nederland kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder locatie, ervaring, de industrie waarin je werkt en het type organisatie. Het salaris kan variëren van €2.200 tot €4.500 p/m.

De beste match tussen werkgever & werknemer! Edis regelt het.

Ben je op zoek naar een uitdagende vervolgstap, iets nieuws of iets fris? Edis regelt het. Wij kijken verder dan achtergrond en/of expertise. Wij kijken namelijk naar jouw toegevoegde waarde en naar waar deze het beste tot zijn recht komt. Zien we de energie en potentie waar we van houden, maar vinden we niet direct een goede match? Ook dan laten we niet los! We gaan actief op zoek tot je helemaal op je plek bent.

Openstaande vacatures

Ben jij Een gedreven Corporate Recruiter Staf met een passie voor het vinden van top talent.  Corporate Recruiter Staf

HBO

Wij zijn op zoek naar een Corporate Recruiter Staf met een oog voor detail. Als Corporate Recruiter Staf be...

Ben jij die adviseur die bestuurlijk sensitief en omgevingsbewust is? Senior Adviseur Ruimtelijke Ordening

WO

Wij zijn op zoek naar een ervaren Senior Adviseur ruimtelijke ordening. Als Senior Adviseur Ruimtelijk Orde...

Veelgestelde vragen
Welke soorten heftrucks kan een Forklift Operator bedienen?
+ -

Een Forklift Operator kan verschillende soorten heftrucks bedienen, waaronder contragewicht heftrucks, reachtrucks, zijladers en pallettrucks. De keuze hangt af van de specifieke behoeften van het magazijn.

Wat doet een Operator B precies?
+ -

Een Operator B is verantwoordelijk voor het bedienen van machines en apparatuur in productie- of industriële omgevingen. Ze zorgen ervoor dat de machines correct functioneren en dat productieprocessen soepel verlopen.

Wat zijn de vereisten om een Operator B te worden?
+ -

De vereisten variëren, maar meestal is een middelbare schooldiploma voldoende. Enige ervaring in de productie of industrie kan nuttig zijn, en specifieke training en certificeringen kunnen vereist zijn, afhankelijk van de werkgever.

Wat zijn de belangrijkste taken van een Operator B?
+ -

De belangrijkste taken omvatten het bedienen van machines, het uitvoeren van kwaliteitscontroles, het uitvoeren van routine-onderhoud, het oplossen van eenvoudige operationele problemen en het naleven van veiligheidsvoorschriften.

Wat zijn de belangrijkste vaardigheden voor een Operator B?
+ -

Belangrijke vaardigheden omvatten technische kennis, kwaliteitsbewustzijn, probleemoplossend vermogen, aandacht voor detail, communicatieve vaardigheden en veiligheidsbewustzijn.

Vul het formulier in en we gaan het regelen.

Neem contact op met ons

logo blauw sq

Edis de recruiters

Neem contact op met ons via telefoon of e-mail.