Sollicitatietips: Hoe presenteer je jezelf tijdens een sollicitatiegesprek:

YES! Je mag op gesprek bij het bedrijf waar je op gesolliciteerd hebt, en nu?

beautiful 2912314 1920

1. Kom op tijd!

Er is géén beter begin dan op tijd komen tijdens een sollicitatiegesprek en hierdoor wordt de kans op een goede eerste indruk vergroot. Dit geeft overigens voor jezelf ook meer rust.

2. Weet bij wat voor bedrijf je op gesprek gaat

Bekijk de website en weet waar het bedrijf zich mee bezig houdt. Hier kun je ook je vragen op aanpassen.

3. Ken de vacature

Wanneer je de vacature goed kent, kom je niet snel voor verrassingen te staan. Hier kun je jouw ‘verkooppraatje’ op aanpassen, zodat jij als de ideale kandidaat uit de bus komt.

4. Bereid zelf vragen voor

Hierdoor kom je geïnteresseerd en voorbereid over. Bedenk je dus alvorens het gesprek, wat jij graag van de werkgever en/of het bedrijf te weten wilt komen.

5. Kleed je passend

De dresscode is ten alle tijden netjes. Zoals eerder al gemeld, is het belangrijk om het bedrijf te kennen. Hierop kun je dan ook de dresscode enigszins aanpassen.

6. Een verzorgd uiterlijk

Dit hoort natuurlijk bij het vorige punt. Zorg dan ook voor een aangenaam luchtje en dat je als man zijnde goed geschoren het gesprek in gaat.

7. Positief zijn

Een positieve instelling is voor veel werkgevers erg belangrijk. Ben dan ook niet té negatief over een vorige werkgever of jouw ervaring. Een werkgever moet jou als een aanwinst voor het bedrijf zien en dit kan jij absoluut zijn, ook al heb je wat minder ervaring of niet de perfecte papieren!

8. Oprecht glimlachen

Glimlachen is altijd goed, mits het oprecht is. Dit geeft een open en toegankelijke indruk aan de werkgever. Daarnaast moet je natuurlijk enthousiast worden van de functie en het bedrijf, dat maakt het makkelijker om een glimlach tevoorschijn te toveren.

edis home right(1)

Edis regelt...
de beste match

Edis staat voor ontwikkeling en vooruitgang. Voor ambitieuze carrièremakers die openstaan voor een volgende stap.

Zien we de energie en potentie waar we van houden, maar vinden we niet direct een goede match, ook dan laten we niet los. We gaan actief op zoek tot je helemaal op je plek bent!