Ben jij succesvol?

Wat betekent succesvol zijn voor jou?

Je hoort zo vaak mensen zeggen ‘’ik wil succesvol zijn’’, maar wat wil iemand daar nou mee zeggen? Ik vind dit een erg interessant onderwerp en ben mij daar eens in gaan verdiepen. Na verschillende mensen gesproken te hebben, heb ik een aantal zaken eruit gepakt en die wil ik graag met jullie delen.

think about succes

Goede baan/salaris

Het eerste waar men hoogstwaarschijnlijk aan denkt bij de term ‘’succesvol zijn’’ is het hebben van een goede baan en daarbij een goed salaris hebben. Als je dan ook iemand vraagt aan wie zij denken wanneer je het over een succesvol persoon hebt, is het vaak ook een acteur, zanger, zakenman of een bekende sporter. Het is natuurlijk erg subjectief om dit te denken, maar vaak wordt dit ook van thuis uit gestimuleerd.

Fijn privéleven

Daarnaast heb ik je ook mensen die het succesvol zijn niet zoeken in een goede baan of een goed salaris, maar juist in het privéleven. Zij zijn gelukkig wanneer zij een fijne partner hebben en omringt worden door fijne mensen zoals familie, vrienden en wellicht collega’s.

Goede balans

Succesvol zijn kan ook betekenen dat je een goede balans hebt kunnen vinden tussen privé en werk. Zo zie je tegenwoordig veel werkenden kiezen voor een parttime job, in plaats van fulltime. Door ervoor te kiezen om ‘’maar’’ 3 of 4 dagen te werken, houd je natuurlijk meer vrije tijd over. Deze kan je dan weer besteden aan hobby’s, vrienden en/of familie.

Definitie succes

Wanneer ik google naar de definitie van succes, komt er ook naar boven dat een goede afloop, uitkomst of uitslag ook als succes wordt gezien. In deze definitie wordt de nadruk gelegd op een vooropgezet eindresultaat, als het ware een afronding van een bepaald proces. Of je nu een eenvoudige taak of een flink project tot een goed einde brengt of ervoor zorgt dat de balans tussen je werk- en privéleven goed is. Succes is het in staat zijn om doelen te verwezenlijken die je jezelf stelt. Het maakt hierin niet uit of het grote of kleine doelen zijn: je hoeft bijvoorbeeld niet altijd de hoogste opleiding of meeste ervaring te hebben om succesvol te zijn! Wij denken graag met je mee wat jouw mogelijkheden voor een succesvolle carrière. 

Enkele tips voor succes

Ga voor jezelf na wat je verlangens en wensen zijn. Vraag jezelf hierbij af wat nu jouw ultieme doel is om te behalen in je leven. Denk hierbij ook na over waarom dit voor jou belangrijk is.
Werk hard, want succes komt niet aanwaaien. Je moet er hard voor werken. Hierbij is het niet erg als je een fout maakt, want hier kun je alleen maar van leren en word je beter in hetgeen wat je doet.
Zorg ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen en verbeteren. Des te meer je weet, hoe meer je kunt. Leer van nieuwe ontwikkelingen en ervaringen.
Evalueer regelmatig en vraag om feedback. Het bijhouden van je resultaten is een manier om jezelf te stimuleren je voornemens vol te houden.

Wat betekent succesvol zijn voor jou?

edis home right(1)

Edis regelt...
de beste match

Edis staat voor ontwikkeling en vooruitgang. Voor ambitieuze carrièremakers die openstaan voor een volgende stap.

Zien we de energie en potentie waar we van houden, maar vinden we niet direct een goede match, ook dan laten we niet los. We gaan actief op zoek tot je helemaal op je plek bent!