Zo weet je dat het tijd is voor een nieuwe baan:

Het maakt niet uit of je lang of kort bij een organisatie werkt. De volgende factoren kunnen in beide gevallen voorkomen.

tijd voor een nieuwe baan edis

#1 Geen plezier in het werk

Het is belangrijk dat je je werk leuk vindt en dat je vol enthousiasme met je werk aan de slag gaat. Wanneer je steeds op zoek bent naar afleiding en manieren om niet met je werk bezig te hoeven zijn, dan past de baan waarschijnlijk niet bij je.

#2 Geen uitdaging

Elke dag verloopt hetzelfde en je hebt al een hele poos niets nieuws geleerd. Doorgroeimogelijkheden zijn er dan wellicht ook niet. Het enthousiasme in je werk wordt dan ook steeds minder. Ontwikkeling en uitdaging zijn voor veel mensen belangrijk om plezier te ervaren in het werk.

#3 Veel stress op het werk

Te veel of te moeilijk werk is nooit goed. Een beetje gezonde stress zo nu en dan kan geen kwaad, want er zijn juist mensen die dat heerlijk vinden. Dit moet echter in kleine proporties zijn en niet dagelijks voorkomen.

#4 Geen klik met je baas en/of collega’s

Wanneer je niet goed kunt opschieten met je baas en/of collega’s zal dat invloed hebben op je werkplezier. Dit kan leiden tot het vermijden van het contact met hen, waardoor dat de samenwerking in de weg kan staan.

#5 Elke avond doodmoe van het werk thuiskomen

Als laatste punt wil ik de aandacht vestigen op het doodmoe thuiskomen na een werkdag. Wanneer je een baan hebt die niet bij je past, zal dat je meer energie kosten dan het je oplevert. Als je merkt dat dit vaker voorkomt, zul je daar echt iets mee moeten doen. Dit kan namelijk leiden tot een chronische vermoeidheid, oftewel een burn-out.

Ben alert van de bovenstaande signalen en grijp voortijdig in!

Edis kan je hierbij helpen. Wij bieden 45-plussers gratis loopbaanadvies aan! Lees op deze pagina meer over dit traject en wij jou kunnen helpen aan een toffe, nieuwe baan. 

edis home right(1)

Edis regelt...
de beste match

Edis staat voor ontwikkeling en vooruitgang. Voor ambitieuze carrièremakers die openstaan voor een volgende stap.

Zien we de energie en potentie waar we van houden, maar vinden we niet direct een goede match, ook dan laten we niet los. We gaan actief op zoek tot je helemaal op je plek bent!