Vacature Proces Operator

Functieomschrijving

Als Proces Operator ben je verantwoordelijk voor het bedienen, controleren en bijsturen van de machines en apparatuur die gebruikt worden in het productieproces. Je zorgt ervoor dat het proces veilig en efficiënt verloopt, en dat de producten voldoen aan de kwaliteitsnormen.

Werkzaamheden Proces Operator

Als Proces Operator heb je een belangrijke rol binnen het productieproces. Je werkt in een team van andere Operators en technici en zorgt ervoor dat de productie op rolletjes loopt. Je bewaakt het proces en grijpt in wanneer nodig, bijvoorbeeld bij afwijkingen of storingen.

Vaardigheden Proces Operator

Om een goede Proces Operator te zijn, heb je technische kennis nodig van de gebruikte machines en apparatuur. Je moet weten hoe je deze moet bedienen en onderhouden. Daarnaast moet je beschikken over analytische vaardigheden om afwijkingen en storingen te kunnen signaleren en oplossen.

Een goede Proces Operator is ook in staat om te communiceren met andere Operators en technici. Samenwerken en overleggen zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat het productieproces soepel verloopt. Je moet ook kunnen werken onder tijdsdruk en in staat zijn om snel te handelen bij onverwachte gebeurtenissen.

Werken als Proces Operator kan fysiek veeleisend zijn, omdat je soms langere tijd achter elkaar moet staan of lopen. Ook kan het werk in ploegendiensten plaatsvinden, waardoor flexibiliteit vereist is.

Uitdagende functie

Al met al is werken als Proces Operator een uitdagende en belangrijke functie binnen de productie-industrie. Het vereist technische kennis, analytische vaardigheden en goede communicatie- en samenwerkingsvaardigheden. Als Proces Operator speel je een essentiële rol in het veilig en efficiënt laten verlopen van het productieproces en lever je een bijdrage aan de kwaliteit van de producten.

Bedrijven & sectoren

Als Proces Operator kun je bij verschillende bedrijven en sectoren aan de slag. Enkele voorbeelden van bedrijven waar je als Proces Operator kunt werken zijn:

  • Chemische bedrijven: Hier kun je werken in de productie van chemische stoffen en materialen, zoals verf, plastic en rubber.

  • Farmaceutische bedrijven: Hier kun je werken in de productie van medicijnen en gezondheidsproducten.

  • Voedingsmiddelenbedrijven: Hier kun je werken in de productie van voedingsmiddelen en dranken, zoals bier, frisdrank en snacks.

  • Energiebedrijven: Hier kun je werken in de productie van energie, zoals aardgas, olie en elektriciteit.

  • Afvalverwerkingsbedrijven: Hier kun je werken in de verwerking van afvalstromen, zoals recycling, compostering en verbranding.

Vacatures Proces Operator

Ben jij op zoek naar een toffe baan als Processpecialist? Processpecialist

MBO Eindhoven

Wij zijn op zoek naar een gedreven Processpecialist.  Als Processpecialist speel je een centrale rol i...

Ben jij bedreven in het oplossen van technische problemen aan machines zowel mechanisch als elektrotechnisch? Onderhoudsmonteur

WTB/ E MBO Almkerk

Als onderhoudsmonteur werk je in een 3-ploegensysteem en ben je verantwoordelijk voor het draaiende houden ...

Veelgestelde vragen
Wat zijn de vereisten om Proces Operator te worden?
+ -

Om Proces Operator te worden, heb je vaak minimaal een mbo-opleiding nodig in een technische richting, zoals procestechnologie, werktuigbouwkunde of elektrotechniek. Daarnaast is technische kennis van de gebruikte machines en apparatuur een vereiste. Sommige werkgevers geven ook de voorkeur aan ervaring in een vergelijkbare rol.

Waar ben je verantwoordelijk voor als Proces Operator?
+ -

Als Proces Operator ben je verantwoordelijk voor het bedienen, controleren en bijsturen van machines en apparatuur in het productieproces. Dit omvat het bewaken van het proces, het oplossen van storingen en het uitvoeren van onderhoudstaken. Je werkt samen met andere Operators en technici om ervoor te zorgen dat de productie soepel verloopt.

Wat zijn de carrièremogelijkheden voor Proces Operators?
+ -

Als Proces Operator kun je doorgroeien naar leidinggevende functies, zoals teamleider of shift supervisor. Je kunt ook specialistische kennis opdoen in een bepaalde tak van de Procestechnologie, zoals het ontwerpen van productielijnen of de ontwikkeling van nieuwe processen.

Wat verdient een Proces Operator?
+ -

Het salaris van een Proces Operator kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het bedrijf, de sector en de locatie. Gemiddeld genomen verdienen Proces Operators in Nederland tussen de € 2.000 en € 5.000 bruto per maand. Als Proces Operator werk je vaak in ploegendienst, wat betekent dat je buiten reguliere werktijden werkt. In veel gevallen ontvang je daarvoor toeslagen bovenop je reguliere salaris.

De exacte toeslagen en voorwaarden kunnen verschillen per werkgever en sector, maar hieronder geven we een algemeen overzicht van de toeslagen die je als Proces Operator kunt verwachten:

  • Ploegentoeslag: Dit is de toeslag die je ontvangt voor het werken buiten reguliere werktijden, zoals avond- en nachtdiensten. De hoogte van deze toeslag kan variëren, maar ligt meestal tussen de 20% en 35% van je basisuurloon.

  • Overwerktoeslag: Als je extra uren werkt buiten je reguliere werktijden, bijvoorbeeld omdat er sprake is van storingen of drukke productieperiodes, kun je ook in aanmerking komen voor een overwerktoeslag. Dit kan variëren tussen de 125% en 150% van je basisuurloon.

  • Feestdagtoeslag: Als je werkt op een feestdag, heb je in sommige gevallen recht op een extra toeslag bovenop je reguliere uurloon. Deze toeslag kan variëren per werkgever en sector.

  • Onregelmatigheidstoeslag: Dit is een toeslag die je ontvangt als je onregelmatige diensten draait, zoals weekenddiensten. Ook deze toeslag kan verschillen per werkgever en sector. Het is belangrijk om te onthouden dat toeslagen en voorwaarden afhankelijk zijn van verschillende factoren en dat individuele afspraken tussen werknemers en werkgevers hier invloed op kunnen hebben. Raadpleeg daarom altijd je werkgever voor specifieke informatie over de toeslagen die je kunt verwachten als Proces Operator.
Welke vaardigheden zijn belangrijk als Proces Operator?
+ -

Een goede Proces Operator heeft technische kennis van de gebruikte machines en apparatuur, evenals analytische vaardigheden om storingen te signaleren en op te lossen. Daarnaast is het belangrijk om goed te kunnen communiceren en samenwerken met andere Operators en technici. Flexibiliteit, stressbestendigheid en een groot verantwoordelijkheidsgevoel zijn ook belangrijke eigenschappen voor een Proces Operator.

Vul het formulier in en we gaan het regelen.

Neem contact op met ons

logo blauw sq

Edis de recruiters

Neem contact op met ons via telefoon of e-mail.