Vacature Operator

Functieomschrijving

Als operator ben jij de sleutel tot het succes van onze productieprocessen. Of je nu werkt in de voedingsmiddelenindustrie, de chemische sector, of een andere branche, als operator ben jij verantwoordelijk voor het efficiënt en effectief laten verlopen van de productie. Jouw taken bestaan uit het bedienen, instellen en controleren van machines en apparatuur, het oplossen van eventuele storingen, en het uitvoeren van kwaliteitscontroles.

Vaardigheden Operator

Om als operator aan de slag te gaan is het belangrijk dat je technisch inzicht hebt en handig bent met machines. Ook moet je goed kunnen samenwerken en communiceren met collega's en leidinggevenden. Daarnaast is het belangrijk dat je nauwkeurig en gestructureerd kunt werken, en dat je flexibel bent als het gaat om werktijden en werkzaamheden.

Doorgroeimogelijkheden Operator

Als operator kun je werken in verschillende ploegendiensten, waardoor je bijdraagt aan de 24/7 productie van onze producten. In deze functie krijg je vaak de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien naar bijvoorbeeld een leidinggevende functie.

Werken als operator biedt veel mogelijkheden en uitdagingen. Of je nu al ervaring hebt als operator of net begint, er zijn altijd kansen om jezelf verder te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Bovendien draag je als operator bij aan het produceren van hoogwaardige producten die gebruikt worden door consumenten over de hele wereld.

Solliciteer direct als Operator

Wil jij aan de slag als operator en een belangrijke rol spelen in de productie van onze producten? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer direct. Wie weet verwelkomen wij jou binnenkort als onze nieuwe collega-operator!

Vacatures Operator

Ben jij de techneut die de storingen in het productieproces oplost? Onderhoudsmonteur WTB

WTB/ E MBO Tilburg

Je werkt in een 5-ploegendienst en zorgt ervoor dat het productieproces gewaarborgd wordt. Je komt te werke...

Ben jij de allround techneut die de storingen in het productieproces oplost? Onderhouds- / Storingsmonteur

WTB/ E MBO Roosendaal

In een productieomgeving ben jij verantwoordelijk voor het oplossen van storingen maar ook onderhoud en rev...

Veelgestelde vragen
Wat is de functie van een Operator?
+ -

Als Operator ben je verantwoordelijk voor het efficiënt en effectief laten verlopen van de productieprocessen. Je bedient, stelt in en controleert machines en apparatuur, lost eventuele storingen op en voert kwaliteitscontroles uit.

Wat moet je kunnen als Operator?
+ -

Om als Operator aan de slag te gaan is het belangrijk dat je technisch inzicht hebt en handig bent met machines. Daarnaast moet je nauwkeurig en gestructureerd kunnen werken, goed kunnen samenwerken en communiceren, en flexibel zijn als het gaat om werktijden en werkzaamheden.

In welke sectoren kun je als Operator werken?
+ -

Als Operator kun je werken in verschillende sectoren, zoals de voedingsmiddelenindustrie, de chemische sector, de farmaceutische industrie, de metaalindustrie en meer.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden als Operator?
+ -

Als Operator kun je doorgroeien naar een leidinggevende functie, bijvoorbeeld die van teamleider of productiemanager. Daarnaast zijn er vaak mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en bijvoorbeeld cursussen of opleidingen te volgen zoals Vapro A, B en C en door te ontwikkelen in de procesindustrie.

Wat zijn de werktijden van een Operator?
+ -

Als Operator kun je werken in verschillende ploegendiensten, waardoor je bijdraagt aan de 24/7 productie van de producten. De werktijden kunnen dus verschillen per bedrijf en functie.

Wat verdien je als Operator?
+ -

Het salaris van een Operator hangt af van verschillende factoren, zoals de sector waarin je werkt, je werkervaring en opleidingsniveau. Over het algemeen verdient een operator tussen de € 2.000,- en € 5000,- bruto per maand.

Wat maakt het werk als Operator uitdagend?
+ -

Het werk als Operator is uitdagend omdat je een belangrijke rol speelt in de productie van hoogwaardige producten die gebruikt worden door consumenten over de hele wereld. Daarnaast zijn er vaak veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien binnen het bedrijf.

Wat zijn de vereisten om Proces Operator te worden?
+ -

Om Proces Operator te worden, heb je vaak minimaal een mbo-opleiding nodig in een technische richting, zoals procestechnologie, werktuigbouwkunde of elektrotechniek. Daarnaast is technische kennis van de gebruikte machines en apparatuur een vereiste. Sommige werkgevers geven ook de voorkeur aan ervaring in een vergelijkbare rol.

Waar ben je verantwoordelijk voor als Proces Operator?
+ -

Als Proces Operator ben je verantwoordelijk voor het bedienen, controleren en bijsturen van machines en apparatuur in het productieproces. Dit omvat het bewaken van het proces, het oplossen van storingen en het uitvoeren van onderhoudstaken. Je werkt samen met andere Operators en technici om ervoor te zorgen dat de productie soepel verloopt.

Wat zijn de carrièremogelijkheden voor Proces Operators?
+ -

Als Proces Operator kun je doorgroeien naar leidinggevende functies, zoals teamleider of shift supervisor. Je kunt ook specialistische kennis opdoen in een bepaalde tak van de Procestechnologie, zoals het ontwerpen van productielijnen of de ontwikkeling van nieuwe processen.

Wat verdient een Proces Operator?
+ -

Het salaris van een Proces Operator kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het bedrijf, de sector en de locatie. Gemiddeld genomen verdienen Proces Operators in Nederland tussen de € 2.000 en € 5.000 bruto per maand. Als Proces Operator werk je vaak in ploegendienst, wat betekent dat je buiten reguliere werktijden werkt. In veel gevallen ontvang je daarvoor toeslagen bovenop je reguliere salaris.

De exacte toeslagen en voorwaarden kunnen verschillen per werkgever en sector, maar hieronder geven we een algemeen overzicht van de toeslagen die je als Proces Operator kunt verwachten:

  • Ploegentoeslag: Dit is de toeslag die je ontvangt voor het werken buiten reguliere werktijden, zoals avond- en nachtdiensten. De hoogte van deze toeslag kan variëren, maar ligt meestal tussen de 20% en 35% van je basisuurloon.

  • Overwerktoeslag: Als je extra uren werkt buiten je reguliere werktijden, bijvoorbeeld omdat er sprake is van storingen of drukke productieperiodes, kun je ook in aanmerking komen voor een overwerktoeslag. Dit kan variëren tussen de 125% en 150% van je basisuurloon.

  • Feestdagtoeslag: Als je werkt op een feestdag, heb je in sommige gevallen recht op een extra toeslag bovenop je reguliere uurloon. Deze toeslag kan variëren per werkgever en sector.

  • Onregelmatigheidstoeslag: Dit is een toeslag die je ontvangt als je onregelmatige diensten draait, zoals weekenddiensten. Ook deze toeslag kan verschillen per werkgever en sector. Het is belangrijk om te onthouden dat toeslagen en voorwaarden afhankelijk zijn van verschillende factoren en dat individuele afspraken tussen werknemers en werkgevers hier invloed op kunnen hebben. Raadpleeg daarom altijd je werkgever voor specifieke informatie over de toeslagen die je kunt verwachten als Proces Operator.
Welke vaardigheden zijn belangrijk als Proces Operator?
+ -

Een goede Proces Operator heeft technische kennis van de gebruikte machines en apparatuur, evenals analytische vaardigheden om storingen te signaleren en op te lossen. Daarnaast is het belangrijk om goed te kunnen communiceren en samenwerken met andere Operators en technici. Flexibiliteit, stressbestendigheid en een groot verantwoordelijkheidsgevoel zijn ook belangrijke eigenschappen voor een Proces Operator.

Wat doet een machineoperator?
+ -

Een machineoperator is verantwoordelijk voor het instellen, bedienen en onderhouden van machines in een productieomgeving. Ze zorgen ervoor dat machines correct werken en de productie soepel verloopt.

Wat zijn de vereisten voor de functie van machineoperator?
+ -

Typische vereisten omvatten technische vaardigheden, begrip van machinebediening, nauwkeurigheid, aandacht voor detail en mogelijk enige ervaring met vergelijkbare machines.

In welke sectoren zijn machineoperators actief?
+ -

Een machineoperator wordt ingezet in diverse sectoren zoals productie, fabricage, voedselverwerking, verpakking, chemische industrie en meer.

Wat zijn de belangrijkste verantwoordelijkheden van een machineoperator?
+ -

Dit omvat het instellen en afstellen van machines, productieprocessen monitoren, kwaliteitscontrole, routineonderhoud en het oplossen van eenvoudige storingen.

Welke uitdagingen komen kijken bij het werk als machineoperator?
+ -

Uitdagingen kunnen zijn het omgaan met technische storingen, repetitieve taken, het handhaven van hoge productiviteit en zorgen voor kwaliteit.

Wat doet een CNC-operator?
+ -

Een CNC-operator bedient Computer Numerical Control (CNC) machines om nauwkeurige onderdelen en producten te produceren. Ze werken met computerprogramma's om de machines te programmeren en te superviseren.

Wat zijn de vereisten voor de functie van CNC-operator?
+ -

Typische vereisten omvatten technische vaardigheden, kennis van CNC-machines, het vermogen om technische tekeningen te lezen, en precisie in het werk.

In welke sectoren is een CNC-operator actief?
+ -

Een CNC-operator is actief in diverse sectoren, waaronder de metaalbewerking, houtbewerking, kunststofverwerking en meer.

Wat zijn de belangrijkste verantwoordelijkheden van een CNC-operator?
+ -

Dit omvat het instellen van de machine, het laden van grondstoffen, het controleren van de productie, het oplossen van problemen en het handhaven van kwaliteit.

Welke uitdagingen kan een CNC-operator tegenkomen in zijn werk?
+ -

Uitdagingen kunnen zijn het omgaan met complexe machines, het oplossen van technische problemen en het waarborgen van een hoge productie-efficiëntie.

Wat doet een Forklift Operator precies?
+ -

Een Forklift Operator is verantwoordelijk voor het bedienen van vorkheftrucks om materialen te verplaatsen, laden, lossen en op te slaan. Dit omvat het veilig hanteren van goederen, het volgen van magazijnprotocollen en het bijdragen aan een efficiënte logistieke operatie.

Hoe wordt je een Forklift Operator?
+ -

Om een Forklift Operator te worden, is vaak een certificering nodig. Deze certificering kan worden verkregen via geaccrediteerde opleidingsprogramma's. Praktische ervaring en kennis van magazijn protocollen zijn ook belangrijk.

Welke vaardigheden zijn belangrijk voor een succesvolle Forklift Operator?
+ -

Belangrijke vaardigheden zijn nauwkeurigheid, aandacht voor veiligheid, ruimtelijk inzicht, communicatie met magazijnteams, en het vermogen om te werken in een snel veranderende omgeving. Kennis van de specifieke heftruck apparatuur en onderhoud is ook waardevol.

Welke soorten heftrucks kan een Forklift Operator bedienen?
+ -

Een Forklift Operator kan verschillende soorten heftrucks bedienen, waaronder contragewicht heftrucks, reachtrucks, zijladers en pallettrucks. De keuze hangt af van de specifieke behoeften van het magazijn.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden voor een Forklift Operator?
+ -

Forklift Operators kunnen doorgroeien naar leidinggevende functies, zoals Magazijnbeheerder of Logistiek Supervisor. Specialisatie in specifieke soorten ladingen of logistieke processen biedt ook loopbaanmogelijkheden. Het behalen van aanvullende certificeringen vergroot de carrièrekansen.

Wat doet een Procesoperator A eigenlijk?
+ -

Een Procesoperator A is verantwoordelijk voor het bedienen en controleren van industriële machines en apparatuur in productie- en productieomgevingen. Ze zorgen ervoor dat het productieproces soepel verloopt en voldoet aan de vereiste normen voor kwaliteit en veiligheid.

Wat zijn de vereisten om een Procesoperator A te worden?
+ -

De vereisten kunnen variëren, maar over het algemeen is een middelbaar schooldiploma of een vergelijkbare opleiding vereist. Veel werkgevers bieden on-the-job training aan voor nieuwe Procesoperators A.

Welke vaardigheden zijn belangrijk voor een Procesoperator A?
+ -

Belangrijke vaardigheden zijn technische kennis, probleemoplossend vermogen, aandacht voor detail, veiligheidsbewustzijn, communicatieve vaardigheden, stressbestendigheid en teamwork.

Wat zijn de typische taken van een Procesoperator A?
+ -

De taken kunnen variëren, maar ze omvatten over het algemeen het bedienen van machines, het bewaken van procesparameters, het uitvoeren van kwaliteitscontroles, het oplossen van problemen, het onderhouden van machines en het naleven van veiligheidsvoorschriften.

Wat zijn de carrièremogelijkheden voor een Procesoperator A?
+ -

Carrièremogelijkheden omvatten doorgroeien naar hogere niveaus van Procesoperator A, leidinggevende functies, technische specialisaties, kwaliteitsborging, productieplanning, managementfuncties en meer.

Hoeveel verdient een Procesoperator A?
+ -

Het salaris varieert afhankelijk van locatie, industrie, ervaring en verantwoordelijkheden. Het kan variëren van instapsalarissen tot aanzienlijk hogere inkomens voor ervaren en gespecialiseerde Procesoperators A.

Wat doet een Operator B precies?
+ -

Een Operator B is verantwoordelijk voor het bedienen van machines en apparatuur in productie- of industriële omgevingen. Ze zorgen ervoor dat de machines correct functioneren en dat productieprocessen soepel verlopen.

Wat zijn de vereisten om een Operator B te worden?
+ -

De vereisten variëren, maar meestal is een middelbare schooldiploma voldoende. Enige ervaring in de productie of industrie kan nuttig zijn, en specifieke training en certificeringen kunnen vereist zijn, afhankelijk van de werkgever.

Wat zijn de belangrijkste taken van een Operator B?
+ -

De belangrijkste taken omvatten het bedienen van machines, het uitvoeren van kwaliteitscontroles, het uitvoeren van routine-onderhoud, het oplossen van eenvoudige operationele problemen en het naleven van veiligheidsvoorschriften.

Wat zijn de belangrijkste vaardigheden voor een Operator B?
+ -

Belangrijke vaardigheden omvatten technische kennis, kwaliteitsbewustzijn, probleemoplossend vermogen, aandacht voor detail, communicatieve vaardigheden en veiligheidsbewustzijn.

Vul het formulier in en we gaan het regelen.

Neem contact op met ons

logo blauw sq

Edis de recruiters

Neem contact op met ons via telefoon of e-mail.